Jogosultságkezelés

A biztonságos iratkezelés, a bizalmas információk megfelelő kezekben tartása minden vállalat életében kiemelkedő fontosságú. Egy jó szerződésnyilvántartó rendszer képes kezelni a különféle dokumentumhoz való hozzáférések jogosultságát a hozzáférési pontok lefedésével. Az iratkezelő rendszer többdimenziós jogosultságpolitikájának köszönhetően legyen szó akár egy átlátható kisvállalkozásról, akár bonyolult munkafolyamatokat tartalmazó szervezeti struktúráról, biztos lehet benne, hogy dokumentumai nem kerülnek illetéktelen kezekbe!

Az egyik legkényesebb dokumentumok egy vállalat életében a személyügyi, bér, szerződéses iratok. A közös mappákban tárolt információkhoz bárki hozzáférhet, bizalmas adatok kerülhetnek illetéktelen kezekbe, amely visszaélésre adhat okot. Nagyvállalatok esetében kiemelten fontos, hogy mindenki csak azokhoz a dokumentumokhoz férhessen hozzá, amelyhez jogosultsága van. Hiszen több száz, akár ezer munkatárs is dolgozhat egy azon irodai megoldásban, melyen belül akár titkos iratokat, vagy más bizalmas és egyben üzleti dokumentumokat is kezelünk.

Jogosultságkezelés

Jogosultságkezelés

Milyen előnyei vannak az elektronikus szerződéskezelő rendszer jogosultság kezelés funkciójának?

A DMS alapú szerződésnyilvántartó rendszerben külön-külön és egymástól függetlenül is korlátozhatjuk az alábbi jogosultságokat, kategóriák szerint:

  • hozzáférés megadott funkciókhoz vagy menükhöz
  • különböző szerepkörök kezelése
  • az iktatókönyvek jogosultságának beállításai
  • dokumentum átvételéhez vagy átadásához kapcsolódó jogosultságok
  • iratok írása, olvasása szervezeti egység szintű kezelése
  • konkrét ügyiratonként korlátozható jogosultságok
  • minősített, titkos ügyiratok kezelése

Az elektronikus szerződéskezelő szoftver korlátlanul, akár több szinten képes jogosultsági csoportokat kezelni, illetve egy adott felhasználó korlátlan számú csoportba is besorolható.

Vállalata munkatársai jogosultságának megfelelő kezelésében segítséget nyújthatnak Önnek a DMSONE szerződésnyilvántartó rendszerek!